Sunsi iznenadili Philu, Booker nezaustavljiv

Pacersi lagano protiv New Yorka

Sunsi iznenadili Philu, Booker nezaustavljiv

Indiana Pacersi su na svom terenu došli do lagane pobjede nad New York Knicksima rezultatom 115:97.

Domaći su do prve dvocifrene prednosti stigli u finišu prve četvrtine, te su vodili do samog kraja susreta.

Pacersi su na poluvremenu vodili rezultatom 66:40, da bi njihova prednost u trećoj četvrtini narasla na nedostižnih plus 38.

Pošto je Indiana nešto opuštenije ušla u zadnju dionicu, Knicksi su do kraja uspjeli smanjiti deficit na podnošljivih 18 poena, ipak nisu uspjeli više od toga.

Najefikasniji u ekipi Indiane je bio Thaddeus Young sa 20 poena, dok je još jednu odliču partiju pružio Bojan Bogdanović koji je ubacio poena manje.
Kada su u pitanju Knicksi nije bilo posebno raspoloženih. Hernangomez je postigao 14, dok je Beasley dodao 13 poena.

Phoenix Sunsi su, lakše nego što se moglo očekivati, upisali gostujuću pobjedu nad Philadelphia 76ersima rezultatom 101:115.

Prva dionica je protekla u neizvjesnoj borbi, da bi u drugoj četvrtini Sunsi stigli do značajnije prednosti koju su uspjeli sačuvati do kraja susreta.

Domaći su se polovinom četvrte četvrtine pokušali vratiti u susret, ali je Phoenix sjajnom serijom u finišu riješio sve dileme oko pobjednika.

Još jednu fantastičnu partiju u dresu Sunsa je pružio Devin Booker ubacivši čak 46 poena (rekord sezone), dok je TJ Warren dodao 25.
Kod Phile su se izdvojili JJ Redick sa 25 poena i Embiid sa double-dobule učinkon od 22 poena i 12 skokova. Dobru partiju je pružio i Simmons koji je postigao 20 poena.

Pobjedu su upisali i Charlotte Hornetsi. Stršljenovi su odličnom igrom u drugom dijelu susreta došli do trijumfa nad Orlando Magicom rezultatom 104:94.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kemba Walker sa 29 poena, dok je kod Orlanda Fournier ubacio 18.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi