Musa i Real nisu mogli bolje otvoriti sezonu
FOTO: Twitter

Novi trofej u vitrinama

Musa i Real nisu mogli bolje otvoriti sezonu

H. Zilić

Košarkaši Real Madrida sa trofejom u otvorili novu sezonu. Kraljevi su večeras u finalu Super Kupa Španije koje se ogralo u Murciji savladali Unicaju iz Malage u vrlo zanimljivoj utakmici rezultatom 88:81.

Prva četvrtina i početak utakmice donosi dobru igru s obje strane, a u finišu se Real malo odvojio i otišao na +4 (21:17). U prvom periodu briljirao je naš Džanan Musa sa devet ubačenih poena.

U drugom periodu rapsodija Reala, igrali su brzo, tečno, efikasno na krilima sjajnog Campazza i na odmoru je rezultat glasio 44:31 za Real.

Činilo se da utakmica ide u jednom smjeru, ali Unicaja se budi u trećem periodu. Treću četvrtinu tim iz Malage odigrao je meastrelano dobio sa 25:17 i istopio prednost Reala.

Unicaja u istom ritmu nastavlja početkom četvrtog perioda i na startu posljednje četvrtine stiže do egala 66:66.

Nakon toga Real pali motore uz iskusne vukove koje je predvodio Lull i brzo vraćaju +6 (75:69).

Oglasi

Do kraja utakmice Real je zadržao prednost do konačnih

U redovima Reala ponovo je bio sjajan naš Džanan Musa koji je susret završio sa 13 poena, četiriskoka i tri asistencije, Campazzo je ubacio 18 poena, a Hezonja je bio odličan sa 17 poena i pet skokova.

Kod Unicaje zapaženu rolu je imao Ostekowski sa 14 poena, Thomas je imao učinak od 14 poena i četiri skoka. U redovima Unicaje Nihad Đedović je susret završio sa tri poena, dva skoka i jednom asistencijom za 15 minuta provedenih na parketu.

Real je tako na najbolji mogući način najavio novu sezonu sa još jednim trofejom u vitrinama.

Finale Super Kupa Španije:

Real Madrid - Unicaja Malaga 88:81 (21:17, 23:14, 17:25, 27:25)

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Aferim Musa!
0 0
Drakula
Jel vas stid i vas portale i komentatora na areni da niko nije spomenuo 4 strana prijavljena igraca u ekipi borca. 3 kolumbijca i cifut jedan???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi