Barcelona pomela Real Madrid u finalu prvenstva Španije!

Kataloncima titula

Barcelona pomela Real Madrid u finalu prvenstva Španije!

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Madridu velikog rivala Real Madrid rezultatom 93:82 i s ukupnih 3-0 u finalnoj seriji osvojili su 21. titulu prvaka Španije.

Barcelona je pomela Real Madrid u finalu prvenstva Španije. Treći meč u Madridu donio je odličnu igru Barce, posebno u drugom poluvremenu i na kraju je trofej otišao put Katalonije.

Prvi period donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su imale svoje periode igre, a nakon 10 minuta Real je imao poen prednosti, 21:20.

Barca je kontrolisala rezultat većim dijelom u drugoj dionici. Katalonci prave i prvo značanije vodstvo od plus sedam, no zatim slijedi odlična partija igrača Reala koji do poluvremena okreću rezultat u svoju korist i na odmor odlaze s tri poena prednosti, 41:38.

Zanimljiva košarka se igrala i u trećoj dionici. Barci su pripale uvodne minute ovog perioda, Real se vraćao i vodio, a u posljednjih 10 minuta gosti ipak ulaze s poenom prednosti, 67:66.

Igra Reala se raspala u posljednjoj četvrtini. Barca je izgledala dominantno, koristila je svaku šansu za lagane poene, a Kraljevi s druge strane nisu mogli pogoditi puno toga.

Oglasi

Na kraju je Barcelona lagano privela meč kraju. Došla je do pobjede i s 3-0 u seriji je osvojila naslov prvaka.

Timu Šarunasa Jasikeviciusa ovo je 21. titula prvaka Španije do koje su došli sasvim zasluženo.

Jan Vesely je predvodio Barcelonu u ovom susretu s 19 ubačenih poena, Nikola Mirotić je dodao 14, Kokubaitis 13, a Laprovittola 12 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S druge strane Walter Tavares je ubacio 19 i uhvatio je 11 skokova, Causeur je dodao 11, a Yabusele 10.

Džanan Musa je meč okončao s devet poena za 20 minuta na parketu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti