Supermen Sani Čampara

Za vikend igrao tri utakmice za tri različita tima

Supermen Sani Čampara

Endin Čaušević

Mladi bh. košarkaš Sani Čampara proteklog vikenda odigrao je čak tri utakmice za tri različita tima. 

Zlatni kadetski reprezentativac Sani Čampara još jednom je oduševio sportsku javnost u BiH jer je proteklog vikenda odigrao čak tri utakmice i to za tri različita tima. Čampara je ponovo pokazao da se radi o velikom talentu, te je u svim utakmicama dao svoj veliki maksimum i doprinos.

Čampara je prvu utakmicu igrao za juniore Sparsa protiv juniora KK Bosna Royal u kojoj je briljirao. On je na ovom meču postigao 32 poena, a uspio je ubaciti osam trojki. Nakon ovog meča imao je minutažu i u seniorskoj ekipi KK Spars u pobjedi protiv Varde. Čampara je na ovom meču postigao devet poena.

Bh. košarkaš sjajan vikend zaokružio je nastupom u A1 ligi za ekipu Igmana. Čampara je bio jedan od najboljih na parketu u meču protiv KK Vogošća. Uspio je postići čak 31 poen, a na ovoj utakmici ubacio je sedam trojki. 

Treba dodati da je prije nekoliko sedmica Čampara u jednom danu igrao za Sparse u Sarajevu, a nakon te utakmice odmah je išao u Zenicu gdje je Igman igrao protiv Čelika. Iako je malo zakasnio na ovu utakmicu bio je jedan od najzapaženijih košarkaša na parketu. Čampara je u Zenici u posljednjim sekundama postigao trojku koja je meč odvela u produžetke. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurno da je Sani Čampara jedan od najtalentovanijih košarkaša koje ima Bosna i Hercegovina, a njegov tempo utakmica pokazuje koliko se trudi da napreduje iz dana u dan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti