Surovi NBA: Doživio težak lom noge, pa dobio otkaz

Surovi NBA: Doživio težak lom noge, pa dobio otkaz

Midhat Šljivak

NBA liga odavno je postala veliki biznis.

Igrači su iz sezone u sezonu sve plaćeniji, a oni koji usput posustanu često ne dobiju drugu šansu za dokazivanje u najjačoj ligi svijeta.

Košarkaš Phoenix Sunsa Isaiah Canaan dobio je otkaz u timu iz Arizone samo 10 dana nakon što je doživio težak lom noge zbog kojeg će na višemjesečnu pauzu.

Ako će ga nešto utješiti je činjenica da će mu Sunsi isplatiti nešto više od milion dolara za ovu sezonu. Također, najavili su kako će Canaana čekati mjesto u predsezonskom timu gdje će imati šansu da se ponovo izbori za mjesto u timu.

NBA liga je tako još jednom pokazala da je izuzetno surova. Klubovi nemaju milosti prema igračima, pa čak i onim koji su zdravlje dali za njihov tim.

Canaan je odigrao 20 utakmica za Sunse ove sezone i prosječno je po meču ubacivao 8.6 poena uz gotovo četiri asistencije po meču. Pored Phoenixa igrao je još za Houston, Philadelphiju i Chicago.

Top Komentari

Zulfikar Egzikutor
Pa nije merhamet samo lova i performans.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi