Bullsi nisu uspjeli namučiti Milwaukee, Houston lagano protiv Sunsa

Odlične partije Antetokounmpoa i Hardena

Bullsi nisu uspjeli namučiti Milwaukee, Houston lagano protiv Sunsa

Milwaukee Bucksi su gostovali u Chicagu gdje su uspjeli bez puno problema upisati pobjedu nad Bullsima rezultatom 110:96.

Neizvjesno je bilo samo u prvoj četvrtini, ali su i ovaj period gosti uspjeli riješiti u svoju korist rezultatom 26:20.

Druga četvrtina je donijela veliku seriju Bucksa od koje se Bullsi nisu uspjeli oporaviti do kraja susreta. Gosti su u finišu prvog poluvremena stigli do +20, da bi se na odmor otišlo rezultatom 61:42 u njihovu korist.

Bucksi su uspjeli zadržati visoku prednost do kraja susreta i na kraju slaviti sigurnu pobjedu.

Goste je predvodio sjajni Giannis Antetokounmpo sa 27 poena, devet skokova i osam asistencija. Khris Middleton je dodao 20 poena, dok su Henson, Brown i Terry ubacili po 12.

Kod Chicago Bullsa je najefikasniji bio Denzel Valentine, dok je double-double sa 17 poena i 10 skokova upisao rookie Lauri Markkanen.

U susretu koji je počeo u istom terminu Houston Rocketsi su na svom parketu savladali Phoenix Sunse sa 113:102.

Rocketsi su susret prelomili u trećoj četvrtini, a do pobjede ih je predvodio James Harden sa 27 poena, 10 skokova i osam asistencija. Kod Phoenixa su se istakli Devin Booker sa 31 poenom i 10 asistencija, te TJ Warren koji je ubacio 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi