Sutra sjednica UO KSBiH, Čolan ne ostaje na poziciji generalnog sekretara?
Sjednica će sutra biti održana u prostorijama KSBiH od 13 sati, a na dnevnom redu bit će sedam tačaka

Sjednici će prisustvovati Razija Mujanović i Vedran Princ

Sutra sjednica UO KSBiH, Čolan ne ostaje na poziciji generalnog sekretara?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon što se krajem prošlog mjeseca digla velika prašina oko Košarkaškog saveza BiH, te relacije i međusobne optužbe na relaciji Amer Čolan- Razija Mujanović, sutra će se održati sjednica Upravnog odbora KSBiH.

Sjednica će biti održana u 13 sati u prostorijama Saveza, a predsjednik KS BiH, Boris Spasojević je za dnevni red predložio sedam tačaka od kojih izdvajamo izbor predsjednika i dva potpredsjednika Upravnog odbora, izvještaj sa Svjetskog prvenstva za žene (Razija Mujanović), izvještaj sa Evropskog prvenstva za muškarce (Vedran Princ), status generalnog sekretara Amera Čolana, te izbor radnik i privremenih tijela saveza.

Sigurno da će na sjednici sutra biti dosta burno budući da će na istoj prisustvovati Razija Mujanović i Amer Čolan, a kako saznajemo generalnom sekretaru ističe ugovor krajem ove godine, te ne postoji volja velike većine članova UO da on ostane na toj poziciji i u narednom periodu.

Nema sumnje da nas očekuje dosta burna sjednica, gdje će se mnoge stvari razjasniti, te se upoznati javnost o mnogim stvarima. Kada je Mirza Teletović preuzeo funkciju predsjednika KSBiH činilo se da košarka ide uzlaznom putanjom, svakako tu su bili i odlični rezultati muške i ženske seniorske reprezentacije pod vodstvom Vedrana Bosnića i Gorana Loje, a kasnije je to krenulo sve nekako silaznom putanjom, te polako na površinu izlaze mnoge negativne stvari koje su se do sada držale "ispod tepiha".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zaista u KSBiH trebaju ljudi koji će raditi za dobrobit košarke, tu se misli na sve one koji su u i oko KSBiH. Toliko potencijala ima u bh. košarci, samo je potrebno obezbjediti bolje uslove, te raditi na unaprjeđenju košarke, a ne na njenom degradiranju ili na ostvarenju ličnih interesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi