Sve bolja Cedevita - Olimpija oživjela šanse za TOP 16 Eurocupa

U Ljubljani pala i Brescia

Sve bolja Cedevita - Olimpija oživjela šanse za TOP 16 Eurocupa

Košarkaši Cedevita - Olimpije sinoć su u ljubljanskim Stožicama savladali talijanski Bresciu u okviru 8. kola Eurocupa rezultatom 73:62.

Tako su Ljubljančani nakon katastrofalnog starta s pet poraza iz prvih pet utakmica zabilježili treću vezanu pobjedu i opet se upustili u borbu za drugi krug ovog natjecanja.

Da su kojim slučajem izgubili a Jouventud danas slavi u Istanbulu protiv Darusafake "Vitamini" bi izgubili sve šanse za prolaz dalje. Amerikanci Boatright i McIntyre s po 14 poena predvodili su pobjednički tim u teškoj utakmici dok je s druge strane najefikasniji bio Horton s 13 poena. Po 10 su dodali Abass i Moss. 

Bresica koja je također evenutalnom pobjedom mogla osigurati prolaz u TOP 16 sada je na omjeru 4-4. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi