Sve je izvjesnije u kojem klubu će Dončić nastaviti karijeru

Želi kod Kokoškova

Sve je izvjesnije u kojem klubu će Dončić nastaviti karijeru

E. Škorić

Mladi slovenački košarkaš Luka Dončić trenutno u Beogradu čeka mečeve Final Foura Eurolige, a u međuvremenu sve je izvjesnije da odlazi u SAD.

O Dončiću se sve više piše, a 21. juna ga se očekuje među prvim pikovima na Draftu.

"Moja posljednja utakmica u Euroligi? Ostaje da vidimo. Odlučit ću na kraju sezone, a sada sam foksurian na Real Madrid", rekao je za RTV Slovenije talentovani košarkaš.

Ove riječi su brzo prenešene i u američkim medijima, posebno jer je nagovijestio da bi mogao da ode u Phoenix Sunse kod bivšeg selektora Igora Kokoškova, s kojim je bio prvak Evrope prošlog ljeta. Da stvar bude realnija, Sunsi imaju pravo na prvi pik.

"Nisam iznenađen da je Igor postao trener. Znam kakav je trener i šta sve može napraviti, tako da mi je normalno da su ga imenovali u Phoenixu. Naravno, bio bih sretan da opet sarađujemo. Odličan je trener i može mi puno pomoći, ne samo na parketu, nego i izvan njega. Bilo bi fantastično ako bismo opet radili zajedno. I men bi bilo lakše da mi je Igor prvi trener u NBA ligi. No, on će svakako biti tu da mi uskoči u pomoć", dodao je Luka.

"Ja i Igor se praktično čujemo svake sedmice. Čestitao sam mu kada sam vidio da će biti trener Sunsa".

Osvrnuo se i na osvojeno Evropsko prvenstvo prošlog ljeta.

"To je nešto zaista što ću pamtiti. Nisam mogao da zamislim ništa bolje. Ako još osvojim Euroligu, ovo će biti nezaboravna faza mog života".

Da li će igrati za Sloveniju u narednim mečevima?

"Naravno da postoji mogućnost da igram, ali treba vidjeti šta će se desiti, da li ću ostati u Realu ili odlazim u NBA, ali biće mi drago ako budem igrao. Mi smo pravi tim, postali smo prvaci Evrope i želim da ostanem s ekipom i dalje", tvrdi Dončić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi