"Svi su se žrtvovali osim Jamesa Hardena"
Foto - EPA

Napustio projekat

"Svi su se žrtvovali osim Jamesa Hardena"

M. Šljivak

Oklahoma City Thunder igrao je finale NBA lige 2012. godine, ali ga je na putu do trona zaustavio Miami Heat s LeBronom Jamesom.

Imao je Thunder zaista vrhunsku ekipu u kojoj su igrali Kevin Durant, Russell Wesbrook, Serge Ibaka, James Harden, ali preko Miami Heata jednostavno nisu mogli.

Nakon tog finala Harden je odlučio da ode u Houston Rocketse, a nekadašnji centar tima Kendrick Perkins tvrdi da je upravo Harden bio jedini koji je odustao od projekta koji bi im donio naslov prvaka.

"Svi su se žrtvovali za ekipu osim Jamesa Hardena. Russ je prihvatio manju platu, Durant, Serge Ibaka, ja. Svi su se žrtvovali osim Hardena", rekao je Perkins.

Harden očigledno nije želio da ima ulogu trećeg čovjeka u Thunderu. Otišao je 2012. godine u Houston, gdje ima nevjerovatne učinke, ali nije došao ni blizu naslova prvaka.

Ko zna šta bi bilo da je ostao u Oklhaomi?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi