Švicarska i Rumunija posljednji učesnici kvalifikacija za EP
Centar Rocketsa Capella bio je od velike pomoći švicarskoj selekciji

Zlata vrijedne pobjede Švicaraca i Rumuna

Švicarska i Rumunija posljednji učesnici kvalifikacija za EP

Košarkaške reprezentacije Rumunije i Švicarske posljednji su timovi koji su ovjerili učešće u kvalifikacijama za EP pridruživši se tako Velikoj Britaniji i Danskoj koje su to osigurale u subotu.

Švicarci su imali težak zadatak pobijediti Island s 20 i više razlike ali su na krilima navijača i uz sjajne partije Kovaca, Kazadija i Capelle uspjeli svladati Skandinavce sa 109-85 i plasirati se u kvalifikacije. 

Kovac je zabio 29 poena, Kazadi 21 a Capella je imao 18 poena i 15 skokova uz neke ključne blokade u posljednjim minutama te nekoliko monstruoznih zakucavanja. Hermannsson je za Island zabio 28 poena.

Rumuni su naoko teškom mukom slavili kod Slovačke 77:74 ali njih je dalje vodio i svaki poraz manji od 17 razlike. Bogdan Popa s 14 najefikasniji kod Rumuna a Jones je stavio 25 za Slovake. 

Rumunija je tako upala u grupu A skupa sa Poljskom, Španjolskom i Izraelom, a Švicarska u grupu E sa Srbijom, Finskom i Gruzijom. Podsjetimo naša reprezentacija nalazi se u grupi H s Latvijom, Grčkom i Bugarskom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi