Emir Sulejmanović propušta duel protiv Češke Republike?
Izabranici Vedrana Bosnića večeras su odradili posljednji trening u zeničkoj Areni, a rano ujutru putuju za Češku, koja je i naredni protivnik naše reprezentacije

Košarkaška reprezentacija BiH obavila trening u Areni

Emir Sulejmanović propušta duel protiv Češke Republike?

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć se okupila u Zenici, gdje se priprema za naredne dvije kvalifikacione utakmice protiv Češke Republike i Bugarske.

Prva na redu je utakmica u gostima protiv Češke Republike, a večeras su u zeničkoj Areni izabranici Vedrana Bosnića odradili i posljednji trening.

Sutra rano ujutru rano naša reprezentacija putuje za Češku Republiku, a kako nam je kazao direktor reprezentacije Siniša Kovačević, za sutra nije planiran nijedan trening, dok će u srijedu reprezentativci BiH obaviti dva treninga.

Nažalost za stručni štab došle su i loše vijesti, naime Emir Sulejmanović došao je povrijeđen na okupljanje i on bi trebao propustiti narednu utakmicu. Još nije poznato koji će 12 košarkaša ujutru rano krenuti put Češke Republike.

Osim Sulejmanovića svi košarkaši su večeras trenirali i spremni su za posljednje dvije utakmice kvalifikacija. Kako je danas na press konferenciji kazao Vedran Bosnić selektor reprezentacije BiH posljednje dvije utakmice također nemaju rezultatski imperativ, ali daleko od toga da će se predati ili unaprijed upisati poraz protiv Češke Republike i Bugarske.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Mladi momci ispred sebe imaju dvije utakmice da pokažu da se na njih može računati i za naredne kvalifikacije.

Nema sumnje da slijede bolji dani za košarkaški savez BiH, posebno nakon dolaska Mirze Teletovića, koji zajedno sa svojim saradnicima polako postavlja stvari na svoje mjesto. Naravno posla je mnogo, ali bez zajedničkog rada i predanosti svih uposlenih u Savezu, ali i šire javnosti nema ni rezultata, odnosno pomaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi