Švicarski selektor: Zbog posla naše igračice često ne treniraju, amateri smo i čast nam je igrati

Leyrolles sasvim iskreno

Švicarski selektor: Zbog posla naše igračice često ne treniraju, amateri smo i čast nam je igrati

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Švicarske Damien Leyrolles prezadovoljan je činjenicom da njegov tim večeras u Skenderiji nije doživio debakl.

Švicarkinje su bh. timu pružile solidan otpor i na kraju su ostale samo na minusu od 19 poena (80:61), a Leyrolles je nakon utakmice hvalio bh. tim.

"Pobijedili ste Rusiju u gostima i to ne može svako. Ta pobjeda je veoma dobar rezultat i to može na kraju donijeti plasman na Euro", istakao je Leyrolles.

"Nijedna igračica iz naše ekipe nije profesionalac. Imaju svoje poslove i navečer dolaze na trening. Tokom reprezentativnog prozora nekad ne mogu dolaziti na jutarnje treninge i to je velika razlika između naših selekcija", rekao je švicarski selektor i zaključio je:

"Manje je interesa za košarku kod nas. Generalno sam ponosan na djevojke jer ulažu svoje slobodno vrijeme i rade to iz ljubavi i drago mi je što možemo igrati protiv ekipa kao što su BiH i Rusija".

Top Komentari

Mali Memo
Eto vam ova pobjeda a vi nama dajte vašu vlast.
7 0
epa
a mislite nase se ubise od treniranja i nama je uspjeh sto smo skupili pare da oformimo ovu reprezentaciju jer kod nas drzava ne stoji iza sporta i svi sportovi su manje vise amaterski... svaka cast dame nase uz toliko malo mislim niakvog ulaganja uspjeli ste pobijetiti... vase igracice zbog posla pa dobro je imaju posao nase ne treniraju zbog nesposobnosti vlasti nase da imaju posao kao vase i plate one bi letilie po terenu i bez ijednog treninga... dvaka cast dame i samo nastavite ovako...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti