Tandem Harden - Capela nezaustavljiv za Dallas, duel braće Gasol pripao starijem
EPA

NBA liga

Tandem Harden - Capela nezaustavljiv za Dallas, duel braće Gasol pripao starijem

E. Ganibegović

Košarkaški Houston Rocketsa su bez većih problema upisali pobjedu na gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 104:97.

Rakete su poslije prve četvrtine imale deset poena prednosti, dok je Dallas tokom druge dionice uspio da zaostatak smanji na šest poena. Međutim, Houston je igrao sjajnoj u trećoj četvrtini, te je svoje vodstvo povećao na 18 poena. Pokušao je Dallas da se u posljednjih 12 minuta vrati u susret, ali u tome nije uspio, pa je na kraju poražen.

James Harden je utakmicu završio sa 25 poena i 13 asistencija, dok je Clint Capela također imao double-double učinak sa 16 poena i 13 skokova. Na drugoj strani je odličan bio Wesley Matthews, koji je ubacio 29 poena.

San Antonio Spursi su došli do sigurne pobjede nad Memphis Grizzliesima sa 108:85. Medvjedi su samo u prvoj dionici bili konkurenti, u kojoj su Spursi imali pola koša prednosti, 22:21.

Već u nastavku meča San Antonio pravi ozbiljniju razliku, koju su do kraja meča sigurno držali i na kraju zasluženo slavili.

Paul Gasol je bio najbolji igrač Spursa u ovome meču sa 14 poena, 15 skokova i devet asistencija, dok je Patty Mills zabio 15. Medvjede je predvodio Marc Gasol sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi