Sjajan preokret Oklahome, San Antonio produžio krizu Clevelanda

NBA liga

Sjajan preokret Oklahome, San Antonio produžio krizu Clevelanda

Košarkaši Oklahoma City Thundera i San Antonio Spursa slavili su pobjede večeras u okviru NBA lige protiv Brooklyn Netsa i Cleveland Cavaliersa. 

Thunder je protiv Netsa slavio nakon velikog preokreta u posljednjoj dionici, a prije toga imao je zaostatak od 15 poena. Gosti su imali veliku prednost tokom druge i treće dionice, ali ipak su domaći dobili posljednji period igre sa 35:23 i na taj način su preokrenuli rezultat i slavili pobjedu sa pola koša razlike.

Do trijumfa ih je vodio sjajni Russell Westbrook sa 32 poena, dok je veoma raspoloženi u posljednje vrijeme Paul George dodao 28 uz devet skokova. Kod gostiju Harris je ubacio 19 koševa.

Što se tiče utakmice San Antonija i Clevelanda, možemo reći da je ekipa koju sa klupe predvodi Greg Popovich produžila krizu Cavsa. Cleveland igra očajno u posljednje vrijeme i ovo mu je na posljednjih deset mečeva već sedmi poraz. Iako su gosti imali prednost tokom prve i jednim dijelom druge dionice, ipak je San Antonio uspio da preokrene rezultat i da u trećoj četvrtini ode na dvocifrenu prednost. Tu prednost su čuvali do samog kraja za konačnih 114:102.

Domaće je do pobjede vodio Aldridge sa 30 poena i osam skokova, a ko gostiju je LeBron imao 28 koševa i devet skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti