Rocketsi u finišu susreta slomili otpor Miamija, pobjeda Atlante nad Jazzom

Harden, Paul i Gordon vodili Houston do pobjede

Rocketsi u finišu susreta slomili otpor Miamija, pobjeda Atlante nad Jazzom

Houston Rocketsi su na svom parketu, dosta teško, došli do pobjede nad Miami Heatom rezultatom 99:90.

Miami je nešto bolje otovrio susret i već poloivnom prve dionice stigao do +14. Prva četvrtina je završena rezultatom 33:25 u korist Miamija, a gosti su prednost čuvali i većim dijelom druge dionice.

Ipak, Houston nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena stiže do izjednačenja, ali Miami ponovo vraća prednost i na odmor odlazi vodstvom od 50:46.

U drugoj poluvini treće dionice Houston prelazi u vodstvo. Istina, prednost domaćih je u tom periodu uglavnom bila minimalna, da bi se potom od finiša treće do finiša četvrte četvrtine gledala rezultatska klackalica.

Tek u posljednjim minutama susreta Houston uspijeva zadržavati prednost od 3-4 poena. Rocketsi su konačno riješili pitanje pobjednika u zadnjih tridesetak sekudni utakmice i to zahvaljujući poenima Chrisa Paula i Clinta Capele kojima su otišli na +9.

Najefikasniji u ekipi Houstona je bio James Harden koji je ubacio 28 poena, dok su po 16 dodali Chris Paul i Eric Grodon.

U ekipi Miamija Hassan Whiteside je upisao double-double sa 22 poena i 13 skokova. 13 poena je postigao Ellignton, a 12 Josh Richardson.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Atlanta Hawksi, posljednjeplasirana ekipa Istočne konferencije, su zabilježili treći trijumf u posljednjih pet susreta i to nad Utah Jazzom rezultatom 104:90.

Hawksi su vodili većim dijelom susreta, ali su tek u zadnjoj četvrtini riješili pitanje pobjednika. Tako su Hawksi tek u finišu treće dionice došli do prve dvocifrene prednosti na meču od +11, da bi potom u zadnjoj četvrtini napravili veliku seriju, stigli i do +26 i na kraju slavili sigurnu pobjedu.

Atlantu je do pobjede predvodio Dennis Schroder sa 20 poena, dok je 17 dodao Taurean Prince. Kada je u pitanju Utah istakao se Alec Burks koji je postigao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi