TAU i Barca sa lakoćom
Ivan Opačak na jednom od prošlih treninga Murcie

Španska ACB liga, 30. kolo

TAU i Barca sa lakoćom

TAU Ceramica je u ACB ligi došla do nove pobjede. Kalise Gran Canarija ipak  nije ekipa koja može zaustaviti «keramičare» o čemu svjedoči i konačan rezultat.

Bilo je 89:73 u korist Euroligaša, a kojeg je do 24. trijumfa vodio Igor Rakočević sa 22 poena.

Mirza Teletović malo se «odmarao». Postigao je dva koša i imao jedan skok za devet minuta koliko je proveo na parketu.

Ceramicu u stopu prati Barcelona. U 30. kolu na krilima Vázqueza (17) i Ilyasove (15) deklasirala je Bruesu (86:64).

Do vrijednog trijumfa i to bez povrijeđenog Ivana Opačka stigfa je Murcia koja je sa 71:58 ispratila favorizovani Joventut. Na ovaj način je Murcia uhvatila priključak za ekipama koje se bore za poziciju u sredini tabele, tačnije, prepustila je «fenjer» Viva Menorci.

Poredak
1. TAU Cerámica 24-3, Regal FC Barcelona 23-5, Unicaja 21-8, Real Madrid 20-7, DKV Joventut 18-10, Kalise Gran Canaria 18-10, Pamesa Valencia 15-13, Ricoh Manresa 14-14, Alta Gestión Fuenla. 13-14...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.