Tau na krilima Teletovića do druge pobjede
19 poena Teletovića protiv Armanija

Tau na krilima Teletovića do druge pobjede

Adnan Beganović

U okviru košarkaške Eurolige večeras su odigrana dva meča u grupi E,  jedan meč u grupi G, te jedan meč u grupi H.

Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića zabilježila je sigurnu pobjedu nad Armanijem, a naš reprezentativac ponovo je bio prvo ime susreta.

Tau Ceramica predvođena našim Mirzom Teletovićem upisala je veoma bitnu pobjedu u 3. kolu grupe E TOP 16 faze Eurolige. Mirza Teletović još jednom je potvrdio sjajnu formu, te u pobjedi svog tima rezultatom 108:90 postigao 19 poena. U drugom susretu ove grupe, Olympiacos je u Poljskoj svladao domaćeg Prokoma i tako zakomplicirao tabelu u grupi E. Naime, nakon tri kola Tau Ceramica, Olympiacos i Milano imaju po dvije pobjede, te će tako do samog kraja vladati prava neizvjesnost oko toga, koje će dvije momčadi nastaviti takmičenje.

Partizan je nošen frenetičnom podrškom svojih navijača pobjedio Unicaju (60:59) u penal završnici. Utakmica nije bila izrazito kvalitetna, ali Partizanu su bodovi iz ove utakmice bili najbitniji. Ovom pobjedom beogradska momčad je istakla kandidatura za prolaz u četvrtfinale Eurolige.

U okviru grupe H odigran je derbi susret između talijanske Siene i ruskog CSKA. Talijanska momčad je lakše od očekivanog došla do vrijedne pobjede. Rezultat 74:56 u korist Siene dovoljno govori o premoći talijanske momčadi u večerašnjoj utakmici.

Rezultati:

Grupe E
Procom – Olympiacos 68:93
Tau Ceramica – Armani 108:90

Poredak: Tau, Armani i Olympiacos po 4, Prokom 0 bodova

Grupa G
Partizan – Unicaja 60:59

Poredak: Panathinaikos 4 (-1), Partizan 4, Unicaja 2, Lottomatica 0


Grupa H
Siena – CSKA 74:56

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poredak: Siena 4, CSKA 4, Cibona 2 (-1), Fenerbahce 0 (-1)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.