Tau pokorila Poljsku, Teletović najbolji
Teletović večeras postigao 22 poena

Euroliga, 5. kolo TOP 16 faze

Tau pokorila Poljsku, Teletović najbolji

Adnan Beganović

Večeras su u košarkaškoj Euroligi odigrana četiri susreta 5. kola TOP 16 faze. U nama najzanimljivijoj utakmici noći, Tau Ceramica na krilima Mirze Teletovića pobjedila je Prokom.  

Tau Ceramica rutinski je odradila posao u Poljskoj pobjedivši slabašnu ekipu Prokoma rezultatom 92:72. Najbolji u redovima Tau Ceramice, po ko zna koji put ove godine, bio je naš reprezentativac i sigurno jedan od najboljih košarkaša na poziciji četvorke u Evropi, Mirza Teletović.

Mirza je na terenu proveo 26 minuta, postigavši pri tome 22 poena i skupivši tri skoka. Za dva poena Mirza je gađao 5/5, dok je trice šutirao 4/8.

U ostalim susretima večeri favoriti su ubilježili sigurne pobjede. Unicajaje ostvarila "pirovu pobjedu" na svom parketu protiv Lottomatice, Barcelona je bila bolja od Reala, dok je CSKA slavio protiv Fenerbahcea.

Grupa E
Prokom – Tau Ceramica 72:92
Poredak na tabeli: Tau Ceramica 8 bodova, Olimpiacos 6 (-1), Milano 4 (-1), Prokom 0
 

Grupa F
Barcelona – Real 90:79
Poredak na tabeli: Barcelona 8, Real 8, Maccabi 2 (-1), Alba 0 (-1)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Grupa G
Unicaja – Lottomatica 99:64
Poredak na tabeli: Panathinaikos 8 (-1), Partizan 6 (-1), Unicaja 4, Lottomatica 0

Grupa H
CSKA – Fenerbahce 77:70
Poredak na tabeli: CSKA 8, Siena 4 (-1), Cibona 4 (-1), Fenerbahce 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije