Tea Perić iz Hannovera prešla u talijanski Livorno

Minutaža u Bundesligi presudila

Tea Perić iz Hannovera prešla u talijanski Livorno

Mlada mostarska košarkašica Tea Perić pronašla je novi klub.

Nakon što je 21-godišnja Perić u prošloj sezoni igrala sjajno u talijanskom drugoligašu Vicenzi stigao je poziv koji se ne odbija. 

Tea je potpisala za njemački Hannover, člana najjačeg ranga tamošnje košarke. U ovom Bundesligašu naša košarkašica imala je sve idealne uvjete - osim minutaže. Kako je za sportaša u njenim godinama najbitnije igrati a ne sjediti na klupi, Perić se odlučila za novu promjenu sredine. Tea se vraća u 2. talijansku ligu, ovaj put u dres Jolly Acli Basket Livorna gdje će ova košarkašica sigurno biti u punoj rotaciji i minutaži što je u ovom trenutku za nju najbitnije.

Inače, Tea je prošla sve uzrasne kategorije reprezentacije BiH i radi se o igračici koja će u budućnosti sigurno biti upotrebljiva i u A selekciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi