Teletović bez poena u pobjedi Bucksa
EPA

Antetokounmpo srušio Boston

Teletović bez poena u pobjedi Bucksa

Eldar Ganibegović

Milwaukee Bucksi su stigli do svoje prve pobjede ove sezone slavivši protiv Boston Celticsa sa 108:100.

Boston je u prvoj dionici igrao bolje i tako su stigli do vodstva od 24:26, međutim vodstvo nisu održali do kraja prvog poluvremena. Antetokunmpo je igrao sjajno pa je rezultat preokrenuo u korist svoje ekipe, koja je na pauzu otišla sa prednošću od pet poena, 58:53.

Irving i društvo su u trećoj dionici zaigrali na pravom niovu, te su se vratili u utakmicu. U trećoj četvrtini Boston je slavio sa 18:27.

Međutim, grčki košarkaš nije želio da njegova ekipa upiše poraz, pa se potrudio da sa svojom ekipom popravi stvari u posljednjoj dionici, što se i dogodilo. Posljednja četvrtina pripala je Bucksima, koji su slavili sa 32:20, i tako zasluženo slavili sa osam poena razlike, 108:100.

Antetokounmpo je bio briljantan, igrao je zaista sjajno, pa je na svom kontu imao 37 poena i 13 skokova, dok je Jaylen Brown za Celticse postigao 18 poena, a Irving se zaustavio na 17. 

Bh. košarkaš, Mirza Teletović je na ovoj utakmici proveo 11 minuta na parketu i nije se uspio upisati u listu strijelaca, ali uspio je skupiti dva skoka, te jednu asistenciju. 

Orlando Magic je slavio protiv Miami Heata sa 116:109. Nikola Vučević je imao double-double učinak sa 19 poena i 13 skokova, dok je Evan Fournier postigao 23 poena. Hassan Whitesied sa 26 poena i 22 skoka, te Goran Dragić sa 17 poena, bili su glavni nosioci igre Heata.

Washington Wizarsi su upisali pobjedu protiv Philadelphije sa 115:120. John Wall je za Wizardse postigao 28 poena, a najbolji pojedinac Sixersa bio je Robert Covington sa 29 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi