Ugovor Mirze Teletovića je preveliko opterećenje za Buckse

Sprema se trejd

Ugovor Mirze Teletovića je preveliko opterećenje za Buckse

M. Šljivak

Mirza Teletović vjerovatno će napustiti Milwaukee Buckse.

Iskusni bh. košarkaš ulazi u svoju drugu sezonu s timom iz Wisconsina, ali rukovodstvo tima želi da se što prije riješi ugovora kojeg ima 32-godišnji krilni centar.

Mirza bi u naredne dvije sezone trebao zaraditi ukupno 21 milion dolara. Čelnicima Bucksa njegov ugovor s obzirom na igre predstavlja veliko opterećenje i odlučeno je da se Teletović pokuša trejdovati u narednim mjesecima.

Pored bh. košarkaša, ista sudbina će zadesiti i Johna Hensona, koji ima još tri godine ugovora na više od 30 miliona dolara.

Odlaskom ovog dvojca iz tima dobila bi se značajna suma u salary capu i Milwaukee bi tim novcem mogao dovesti neku veliku zvijezdu NBA lige.

Teletović je protekle sezone ubacivao 6.4 poena po meču i nije imao sezonu za pamćenje u NBA ligi. To je na kraju i glavni razlog što ga se žele riješiti i izvjesno je da će bh. košarkaš karijeru nastaviti negdje drugo.

Pored Bucksa Teletović je u NBA karijeri igrao za Brooklyn Netse i Phoenix Sunse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi