Teletović na odmoru zbog plućne embolije
Nekadašnjem kapitenu reprezentacije BiH ponovo je ugroženo zdravlje. Prije tri godine mu je život spasio pomoćni trener Brooklyn Netsa Tim Walsh, a sada su srećom ljekari na vrijeme ustanovili probleme sa krvnim ugrušcima u plućima. (Foto: EPA)

Ide na kraću pauzu

Teletović na odmoru zbog plućne embolije

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi objavili su sinoć kako će bh. košarkaš Mirza Teletović biti na kraćem odmoru zbog plućne embolije.

Teletović je prije nekoliko sedmica operisao hrskavicu koljena i trebao se u narednim danima vratiti na teren. Međutim, kako se u posljednjih nekoliko dana osjećao loše, zatražio je pomoć ljekara, koji mu je nakon pregleda ponovo konstatovao ugruške u plućima.

Ugrušci su se vjerovatno pojavili kao posljedica operacije. Iskusni bh. košarkaš je prinuđen na mirovanja, a Bucksi su objavili kako će Mirza mirovati u narednih desetak dana.

Teletović je i prije gotovo tri godine imao problema sa ugrušcima. U januaru 2015. godine je tokom utakmice njegovog tadašnjeg tima Brooklyn Netsa protiv LA Clippersa imao velikih problema sa disanjem.

Iako mu je nakon pregleda ljekar dozvolio da se vrati u New York sa ostatkom ekipe, to je spriječio tadašnji pomoćni trener Netsa Tim Walsh, koji je zabranio Teletoviću put i na taj mu je način vjerovatno spasio život, jer se detaljnim pregledom ustanovilo veoma ozbiljno stanje.

Bh. košarkaš je ove sezone odigrao 10 utakmica za Buckse i na prosjeku je od preko sedam poena po meču uz odličan šut za tri poena od 46.7 posto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti