Teletović ne želi scenarij iz 2001.

Nakon odličnog starta Caje protiv Reala

Teletović ne želi scenarij iz 2001.

Caja Laboral je gostujućom pobjedom u Madridu (71:81) napravila "rani break" i povela sa 1:0 u polufinalu play offa Endesa lige.  

Bila je ovo bez ikakve sumnje velika pobjeda ekipe u kojoj nastupa i bh-reprezentativac Mirza Teletović. Ne samo iz razloga što su pobjede gostiju na otvaranju serija u španjolskom doigravanju rijetke, već i zbog toga što statistika pokazuje da u većini slučajeva tim koji je ostvario gostujuću pobjedu na kraju serije i bude ukupni pobjednik.

 

U 23 sezone od kada se u Španiji polufinala play-offa igraju po principu "najbolji iz pet mečeva" samo je šest puta gostujući tim nakon prve utakmice imao prednost od 1:0.

 

Četiri tima su u tih šest primjera na kraju i slavili. Ali, već iz priloženog se vidi da se takav razvoj događaja ne mora sa velikom sigurnošću i očekivati.

 

Upravo je Real 2001. godine nakon 0:1 protiv tima iz Vitorije stigao prednost da bi na kraju i slavio sa ukupnim rezultatom 3:2. Sigurno je dakle, da će Teletović, Lampe i ostali još mnogo posla morati završiti da bi na kraju i ostvarili plasman u finale.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Večeras u 20:45 na rasporedu je druga utakmica ove serije koja se također igra u Madridu. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.