Teletović: Ovdje sam poželjan, tim je perfektan za mene

Mirza zadovoljan izborom Sunsa

Teletović: Ovdje sam poželjan, tim je perfektan za mene

Midhat Šljivak

Mirza Teletović je nakon tri sezone napustio Brooklyn Netse, te je potpisao jednogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima.

Zvijezda bh. košarke je istakao da je jako zadovoljan izborom Sunsa kao novog tima.

"Želio sam doći u tim gdje sam poželjan, u tim koji me dobro poznaje. Mislim da sam perfektan igrač za ovaj tim", istakao je Teletović, te je dodao:

"Volim sunce, vrijeme u Phoenixu je idealnu. Mnogo šetam, volim provoditi vrijeme s ljudima vani i dosta razgovarati", ističe bh. košarkaš.

Dobro se Mirza uklopio u treninge Sunsa.

"Uživam u treninzima. Svaki dan mi je sve više drago što sam izabrao ovaj tim i ovakvo zadovoljstvo na treninzima mi je nedostajalo. Sad ponovo imam mnogo motiva", rekao je Mirza.

Teletović je proteklu sezonu imao ozbiljnih zdravstvenih problema. Plućna embolija ga je odvojila dosta dugo od parketa. Ipak, sada je sve u najboljem redu.

"Što vas ne ubije, to vas ojača. Tako ja na to gledam. Sve što vam se dogodi u životu je od Boga. Morate vjerovati u njega i nastaviti se boriti. To sam činio i tijekom rata u BiH i tijekom ove bolesti. Plućna embolija mi je donijela i negativne i pozitivne stvari. Izgubio sam dosta u protekloj sezoni što se tiče igre, ali sam shvatio neke stvari. Sada sam mnogo opušteniji i znam šta želim u životu", istakao je Mirza Teletović u razgovoru za zvaničnu stranicu Sunsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.