Teletović ponovo odličan, Sunsi bolji od Magica

Mirza postigao četiri trojke

Teletović ponovo odličan, Sunsi bolji od Magica

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović pružio je još jednu odličnu partiju u dresu Pheonix Sunsa.

Mirza je na parrketu proveo nešto više od 28 minuta, a za to vrijeme je ubacio 15 poena uz šut iz igre 5 od 10 i za tri poena 4 od 8. Svom učinku Teletović je dodao pet skokova i tri asistencije.

Sunsi su na domaćem parketu ponovo odigrali tijesnu utakmicu, a nakon gostujuće pobjede protiv Bullsa, slavili su i kući protiv Magica. Rezultat, je bio 107:104 za desetu pobjedu Sunsa i priključak borbi za play off.

Meč je u prvom poluvremenu bio veoma neizvjestan, a domaći su veliku prednost stvorili nakon treće četvrtine koju si dobili 35:26. Ipak, Magic se krajem četvrte dionice vratio u meč, a Fournier je sa zvukom sirene imao šut za produžetak, ali je promašio.

Sunse su do pobjede vodili Bledsoe i Knight sa po 21 poenom. S druge strane isti broj poena imao je Nikola Vučević čemu je dodao i 11 skokova te dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.