Teletović ponovo raspoložen, prekinuta agonija Sunsa

Mirza ponovo sjajan

Teletović ponovo raspoložen, prekinuta agonija Sunsa

Košarkaši Phoenix Sunsa slavili su pobjedu u sinoćnjem meču protiv Memphis Griezzliesa i na taj način prekinuli crni niz koji je trajao čak 13 mečeva.

Domaći su odlično otvorili meč te su već nakon prve četvrtine nagovjestili da su veoma raspoloženi. Prvu dionicu su riješili u svoju korist rezultatom 25:18. 

Do kraja poluvremena Sunsi sa jedan poen povećavaju prednost te se na odmor odlazi sa plus osam za domaće (54:46).

Nastavak meča donosi sličnu sliku na parketu, a Griezzliesi tek u posljednjoj dionici uspjevaju zaprijetiti Sunsima, ali do trijumfa nisu mogli. Domaća ekipa je na kraju slavila sa 111:106.

Mirza Teletović je ponovo odigrao sjajan meč te je za 27 minuta na parketu postigao 18 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju. Iz igre je šutirao 6 od 13, a za tri poena 4 od 9. 

Jedini efikasniji od njega u redovima Sunsa bio je Len koji je ubacio 22 poena uz 16 skokova.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi