Teletović promašivao, Sunsi posramljeni u New Yorku

Težak poraz Sunsa

Teletović promašivao, Sunsi posramljeni u New Yorku

Edmir Škorić

Košarkaši Phoenix Sunsa doživjeli su težak poraz na gostovanju u New Yorku.

Sunsi su poraženi sa 102:84 od Knicksa, te su tako upisali već 34. poraz i samo Lakersi i Timberwolvesi su ispod njih na Zapadnoj konferenciji, dok su Knciksi sve bliže pozicijama koje vode u play-off.

Početak utakmice bio je kao iz najgore noćne more za Sunse. Knicksi su vrlo brzo vodili 24:6, a na kraju prve dionice bilo je 26:16.

Dominacija New Yorka je nastavljena u drugoj četvrtini, bilo je plus 18 na poluvremenu (58:40). 

U trećoj četvrtini se stvari drastično ne mijenjaju, domaćin stiže do maksimalnih 24 poena prednosti, da bi na kraju slavio sa 102:84.

Anthon je bio najefikasniji igrač kod Knicksa sa 19 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Affalo ubacio 17, a Lopez 13 poena. Booker je kod gostiju ubacio 21 poen, a naš Mirza Teletović svega četiri poena uz 0-5 šut za tri poena. 


Četiri poena Teletovica protiv New York Knicka... by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti