Teletović sjajan u pobjedi Tau Ceramice
Mirza Teletović imao skoro 100 postotan učinak

Euroliga u košarci

Teletović sjajan u pobjedi Tau Ceramice

Adnan Beganović

Večeras su odigrane četiri utakmice košarkaške Eurolige, a veliko iznenađenje priredila je Cibona svladavši u Turskoj favorizovani Fenerbahce, dok je u derbiju dana CSKA u Moskvi bila bolja od Siene. Tau Ceramica našeg Mirze Teletovića sjajnom igrom je pobjedila Milano, a Partizan je trijufom nad Unicajom praktički osigurao prolaz dalje. 

Tau Ceramica je u suretu koji je možda i odlučivao sudbinu kluba u Euroligi, odigrala perfektnu utakmicu i sasvim zasluženo slavila u Milanu. Ovom pobjedom Tau je faktički obezbjedila prolaz u četvrtfinale Eurolige. Reprezentativac naše države, Mirza Teletović, odigrao je sjajnu partiju. Na parketu je proveo 17 minuta, te postigao 12 poena i imao 5 skokova. Za dva poena gađao 4/4, za tri 1/1, dok je promašio jedno slobodno bacanje od dva, što ga je koštalo 100% učinka.

Cibona je na gostovanje u Tursku otišla prežaljena od svih nakon prošlosedmičnog poraza od Fenerbahcea na svom parketu. Međutim, "cibosi" su odigrali najbolju utakmicu sezone i ubjedljivo slavili. Najbolji kod Cibone bili su Kus sa 19 i Anderson sa 18 poena, dok je kod vrlo slabog Fenerbahcea bolji od ostalih bio Savas sa 13 poena.

CSKA je ubjedljivo pobjedio Sienu. Ruska ekipa u ovom meču pokazalaje zašto je jedan od glavnih favorita za naslov, a do pobjede predvodio ih je Smodiš, koji je postigao 22 poena, dok je kod Siena najučinkovitiji bio bivši reprezentativac naše države, Henry Domercant sa 19 poena.

Unicaja i Partizan su svoj susret odveli u dodatnih 5 minuta u kojima se bolje snašao beogradski tim, te pobjedom osigurao nastup u četvrtfinalu. Unicaja je bolje otvorila susret i gotovo do pred sami kraj bila u vodstvu. Košarkaši Partizana nisu se predavali pa su fanatičnom borbenošću izborili produžetak u kojem su deklasirali španjolsku momčad. Najbolji kod Partizana bili su Jasme sa 20 i Tripković sa 17 poena, dok je domaće predvodio Ndong sa 14 poena.

Grupa H
Fenerbahce – Cibona 64:86
CSKA – Siena 95:71

Poredak: CSKA 6 bodova, Siena 4, Cibona 4, Fenerbahce 2

Grupa G
Unicaja – Partizan 74:78
 
Poredak: Panathinaikos 6 (-1), Partizan 6 Unicaja 2, Lottomatica 0 (-1)

Grupa E
Milano – Tau Ceramica 74:107

Poredak: Tau Ceramica 6, Olympiacos 4 (-1), Milano 4, Prokom 0 (-1)

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.