Teletović: To je najmanje što smo mogli uraditi za Kinđeta

Kup BiH se od danas ove Kup Mirze Delibašića

Teletović: To je najmanje što smo mogli uraditi za Kinđeta

E. Čaušević

Veoma lijepe vijesti danas je objavio Košarkaški savez BiH jer je odlučeno da će Kup Bosne i Hercegovine sada nositi naziv Kup Mirze Delibašića.

Najbolji košarkaš u historiji naše države će ostati zauvijek upamćen po svojim nevjerovatnim igrama, a Upravi odbor KSBiH odlučio je odati čast Delibašiću i promijeniti ime Kupa BiH u Kup Mirze Delibašića. Predsjednik KSBIH, Mirza Teletović, oglasio se na Facebooku po tom pitanju.

"Upravni odbor KSBiH, u čast najvećem bh. košarkašu ikada, donio je odluku da košarkaški Kup BiH nosi naziv KUP Mirza Delibašić. To je najmanje što smo mogli uraditi za Kinđeta, najvećeg kojeg je naša zemlja ikada imala i kojeg će imati.

Zahvalio bih se i porodici Delibašić, koja nam je dopustila korištenje imena i pozvao sve košarkaške klubove da se u Kupu Mirze Delibašića ponašaju fer i sportski i daju sve od sebe da na terenu zasluže ovaj trofej.

Trebaju biti ponosni i sretni što će u njihovim vitrinama stajati trofej sa Kinđetovim imenom i prezimenom.

Također, iskoristio bih i ovu priliku da svima koji slave, čestitam Božić i novogodišnje praznike, da ih provedu u miru, zdravlju i veselju", poručio je Teletović.

Top Komentari

Babo
Bravo Mirza Legendo
20 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi