Teletović ubacio 11 poena u trijumfu nad Lakersima

Mirza sve bolji

Teletović ubacio 11 poena u trijumfu nad Lakersima

O. Lekić

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović postigao je 11 poena u sinoćnjoj pobjedi Phoenix Sunsa na domaćem parketu protiv Los Angeles Lakersa 120-101.

Nekadašnji košarkaš Brooklyn Netsa na parketu je proveo nešto manje od 27 minuta, a imao je šut iz igre 4 od 10 i 3 od 8 za tri poena. Najefikasniji igrač domaće ekipe bio je Knight sa 30 koševa i deset skokova, dok je kod Lakersa Clarkson ubacio 20 poena.

Ekipa Dallasa slavila je sedmu ovosezonsku pobjedu kod Philadelphije i nanijela domaćem timu 11 poraz iz isto toliko mečeva. Do pobjede od 92-86 vodio ih je Dirk Nowitzki sa 21 poenom, dok je kod domaćih Okafor postigao 19.

Bullsi su u United centru slavili treću vezanu pobjedu, a pala je ekipa Indiana Pacersa sa pola koša razlike 96-95. Derrick Rose je za domaće postigao 23 koša, dok je s druge strane Paul George postigao 26.

Boston Celtici upisali su novu gostujuću pobjedu, a ovog puta su porazli Houston Rocketse rezultatom 111-95. Do trijumfa ih je vodio Thomas sa 23 koša, dok je kod domaćih Atiza postigao 19. James Harden je ubacio "tek" 16 poena iz samo deset uzetih šuteva.

Ekipi Oklahoma City Thundera u Memphisu nije bilo dovoljno ni 40 poena i 14 asistencija Russella Westbrooka i domaći Grizzliesi su slavili sa 122-114. Najefikasniji kod domaćih bio je Chalmers sa 29 koševa.

San Antonio Spursi upisali su devetu ovosezonsku pobjedu i to protiv Portland Trail Blazersa rezultatom 93-80. Do trijumfa ih je vodio sjajni Kawhi Leonard sa 19 poena, dok je Ginobili dodao 17. S druge strane Damian Lillard je ubacio 27 koševa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti