Džanan Musa je večeras bio nezaustavljiv!

Double-double učinak bh. košarkaša

Džanan Musa je večeras bio nezaustavljiv!

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa večeras je odveo Cedevitu do pobjede u meču prvenstva Hrvatske protiv Šibenika. Zagrebački klub je slavio uvjerljiv trijumf rezultatom 88:58, a Musa je upisao double-double učinak.

Nakon što je sinoć u meču Eurocupa postao tragičar jer je izgubio loptu u posljednjem napadu, na mladog bh. košarkaša to nije previše utjecalo, pa je večeras odradio sjajan meč protiv Šibenika.

Cedevita je u ovaj duel ušla kao veliki favorit. To su na kraju na parketu i opravdali pobjedom od 30 poena prednosti, a Džanan Musa je jednostavno bio nezaustavljiv za protivnički tim.

Trener Jure Zdovc je Musi dao potpunu slobodu. Bh. košarkaš je na parketu proveo gotovo 37 minuta i za to vrijeme je ubacio 22 poena i imao je čak 12 skokova.

Interesantno je da Musa nije pogodio nijednu trojku. Šutirao ih je pet, nijednu nije pogodio, ali je zato u šutu za dva bio veoma precizan i pogodio je osam od jedanaest pokušaja.

Andrija Stipanović je igrao nešto više od šest minuta i ubacio je četiri poena, dok su kod gostiju Vitali i Bundović ubacili po 13 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi