Teška pobjeda Bosne Royal protiv Vogošće

Trijumf Studenata

Teška pobjeda Bosne Royal protiv Vogošće

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su Vogošću rezultatom 85:77 u 21. kolu prvenstva BiH.

Iako su Studenti ušli u ovaj meč kao veliki favoriti na kraju su uz dosta muke slavili pobjedu.

Nakon izjednačenog uvoda u meč Vogošća je bila ta koja je napravila prvu veću prednost. U finišu prve dionice prave seriju 13:2 i nakon deset minuta igre stvaraju prednost od osam razlike, 14:22.

Gosti su vodili do sredine drugog perioda. Bosna potom nakon dugo vremena uspijeva ponovo doći do vodstva, ali se do kraja prvog dijela igrala veoma izjednačena košarka i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 40:40.

I nastavak meča je ponudio dosta uzbuđenja. Vogošća je igrala veoma dobro nisu posustali ni u jednom trenutku. Nakon 30 minuta i dalje je bilo neriješeno (60:60), da bi u posljednjem periodu Studenti ipak bili za nijansu bolji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Uspjeli su nekako slomiti otpor neugodnog rivala i na kraju su upisali trijumf do kojeg ih je vodio Draško Knežević sa 21 poenom. Odličan je bio i Maksim Šturanović sa double-double učinkom od 20 poena i 10 skokova.

Kod Vogošće Angelo Warner je završio meč sa 23 poena.

Datum i vrijeme odigravanja 3.3.2018 17:00
Dvorana Skenderija
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Durak (Bosna Royal)
Domaćin Gost
85 77
Rezultat po četvrtinama
14:22          26:18 20:20         25:17
Score box
Knežević 21 Warner 23
Šturanović 20 Mustafica 14
Tuljković 12 Dime 12
Ćurevac 12 Vranić 8
Đelmo 9 Fazlić 6
Bradford 3 Čamdžić 5
Durak 3 Kasun 4
Trener
M. Pejić H. Frljak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi