Težak poraz Partizana od Bourga
Foto: KK Partizan

Beograđani igraju ispod očekivanog

Težak poraz Partizana od Bourga

Neugodan poraz doživjeli su košarkaši Partizana na svom parketu u 5. kolu Eurocupa od francuskog Bourga rezultatom 89:76. 

I večerašnja utakmica pokazala je da u novoj sezoni nešto ne štima u timu koji je prošle sezone harao Eurocupom i ABA ligom. 

Katastrofalna obrana Partizana u prvom poluvremenu dozvolila je osrednjoj ekipi Bourga protiv koje su Beograđani bili apsolutni favoriti da im zabije čak 57 poena. Od tih 57 čak 35 Partizan je primio u 2/4, a Francuzi su na veliki odmor otišli s ogromnih i zasluženih +17. Bile je to prevelika razlika za dostići. Iako su odigrali nešto korektniju obranu u nastavku, to domaći košarkaši nisu adekvatno ispratili napadački pa su gosti bez problema iskontrolirali rezultat do kraja susreta i došli do pomalo neočekivanih lai zlata vrijednih bodova.

Sjajni Pelos je za samo 25 minuta na parketu Partizan natrpao s 28 poena, a svojevrsnu slatku osvetu imao je i bivši košarkaš 'crno-bijelih' Danilo Anđušić s 23 poena. Bivši bh. reprezentativac Zack Wright postigao je 6 poena. Nemanja Gordić je s 15 bio najefikasniji kod domaćeg tima, a 14 je ubacio Marcus Paige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti