Thomas: Poraz boli, ali ćemo ga brzo zaboraviti

Plej Bostona

Thomas: Poraz boli, ali ćemo ga brzo zaboraviti

Boston Celticsi bili su nadomak pobjede u šestoj utakmici protiv Washington Wizardsa, ali su poklekli u finišu i dozvolili domaćinu da dođe do izjednačenja u polufinalnoj seriji Istoka.

Ekipa iz prestonice na kraju je slavila sa 92:91, a odlučujući koš postigao je John Wall na 3,5 sekundi do kraja.

Šansu da odvede svoj tim u finale konferencije imao je Isaiah Thomas, međutim, njegov šut u posljednjoj sekundi bio je neprecizan.

Thomas je bio najefikasniji igrač svog tima sa 27 postignutih poena. Uz to je zabilježio sedam asistencija i tri skoka, ali i pet izgubljenih lopti.

"Nisam imao gdje. Morao sam bolje da se snađem u toj situaciji. Ali, oni su odradili odličan posao, zagradili su me i uzeli su nam i sljedeću loptu. Nisu to radili tokom cijele utakmice, a mi nismo obraćali pažnju kad je trebalo. Nisam obratio pažnju, tako da sam ja kriv", rekao je omaleni plej Bostona.

Thomas vjeruje da će njegov tim biti na visini zadatka u majstorici.

"Sada boli jer smo izgubili. Ali, ne treba da idemo pognute glave. Imamo nekoliko dana da smislimo šta treba da uradimo da bismo dobili sedmu utakmicu. Igra se u Bostonu, uopšte ne razmišljamo o bilo čemu osim o pobjedi", zaključio je Thomas.

Sedmi meč igra se u noći sa ponedjeljka na utorak u TD Gardenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti