Boston iznenadio Oklahomu, Lakersi konačno slavili

Odigrano sedam mečeva u NBA

Boston iznenadio Oklahomu, Lakersi konačno slavili

O. Lekić

Košarkaši Boston Celtica priredili su sinoć iznenađenje na NBA parketima pobijedivši Oklahoma City Thundere, dok su Lakersi u Staples Centru upisali drugi ovosezonski trijumf.

Celticse je do gostujuće pobjede u Ford Centru vodio sjajni Marcus Smart sa 26 poena i osam skokova, a Thunderima nije bio dovoljan ni odličan nastup Russella Westbrooka koji je postigao 27 poena.

Treba reći i to da je gostima pobjedu od 100:85 olakšalo neigranje prve zvijezde Thundera Kevina Duranta, koji pauzira zbog povrede.

Košarkaši Los Angeles Lakersa su rano jutros po našem vremenu slavili protiv Detroita rezultatom 97:85. Najefikasniji kod domaćih bili su Clarkson i Bryant sa po 17 poena, dok su isti broj koševa s druge strane postigli Drummond i Dinwiddie. 

Sacramento je predvođen sjajnim DeMarcusom Cousinsom na svom terenu upisao pobjedu nad Torontom rezultatom 107:101. Cousins je imao double-double učinak sa 36 poena i 10 skokova, dok je Rudy Gay postigao 27 poena. DeRozan je kod gostiju ubacio 24 poena.

Utah Jazz nanijela je Atlanta Hawksima treći poraz u posljednje četiri utakmice. Gosti su u Atlanti slavili pobjedu s pola koša razlike, a bilo je 96:97. Najefikasniji u gostujućem timu bio je Favors sa 23 poena, dok je za Atlantu Millaps ubacio 28.

U ranije odigranim utakmicama Charlotte Hornetsi su slavili kući protiv Portland Trail Blazersa sa 106:94 uz raspoloženog Nicolas Batuma koji je postigao 33 poena, dok je kod gostiju Lillard ubacio 23. 

Memphis je na nezgodnom gostovanju u Minnesoti slavio protiv Timberwolvesa sa 114:106 uz 21 poen Jeffa Greena, dok je Conley postigao 20. U domaćoj ekipi LaVine je postigao 25, a Wiggins 21. Nemanja Bjelica je susret završio sa četiri ubačena koša. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti