Thompson produžio vjernost Golden Stateu

Ostaje Ratnik!

Thompson produžio vjernost Golden Stateu · Zvanično

Jedan od najboljih šutera u NBA ligi Klay Thompson i zvanično je produžio ugovor sa Golden State Warriorsima. 

Iako se govorilo da će se ovog ljeta odlučiti na odlazak iz redova ekipe s kojom je osvojio tri titule prvaka, Thompson je ipak odlučio da ostane i potpiše novi ugovor, a za to je imao 190 miliona razloga.

Warriorsi su danas potvrdili produžetak saradje, ali nisu objavili finansijske detalje. Ipak američki mediji su ranije prenijeli kako je ovaj košarkaš dobio maksimalan ugovor na pet godina po kojem će zaraditi pomenutu cifru.

Podsjetimo, on je u finalnoj seriji protiv Toronta pokidao ukrštene ligamente lijevog koljena nakon čega je morao na operaciju, a zbog ove povrede će s terena izbivati do početka naredne godine.

Sjajni šuter je prošle sezone u prosjeku ubacivao 21,5 poena po meču, hvalao 3,8 skokova i dijelio 2,4 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi