Alen Smailagić sjajnom partijom 'kupio' navijače Golden Statea

Već sada postao ljubimac publike

Alen Smailagić sjajnom partijom 'kupio' navijače Golden Statea

S. Grebović

Igrač koji se "niokuda" ukazao na ovogodišnjem NBA draftu izabrala je ekipa Golden State Warriorsa za koju je uspješno debitovao na utakmici Ljetne lige.

Srbijanski košarkaš je tokom Ljetnje lige pokazao širok spektar atletskih sposobnosti koje ga krase, a sjajan osjećaj za blokadu jedno je od njegovih najjačih oružja.

Iako ima svega 18 godina uspio je zabilježiti nastup u poslednjoj utakmici mini lige u Kaliforniji u kojoj je postigao pet poena protiv Miamia u porazu 73:65 uz jedno atraktivno zakucavanje. Tom učinku pridodao je i osam skokova.

Ovaj 39. pik ovogodišnjeg drafta je pokazao izuzetan potencijal i za očekivati je da u nastavku karijere još više eksplodira i pokaže šta zna.

Top Komentari

bugx
svi sandzaklije koji se bave sportom za sebe kazu da su srbi i nece da nastupaju za BiH....ljajic, atleticar kolasinac, šehovic, ovaj....bosna im valja samo da se uhljebe
10 0
tuzlaak
babo mu Bosanac, evidentno... e sad bismo mu trebali njega traziti da igra za nas...
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi