Klay Thompson uspješno operisan, poznato kada bi se mogao vratiti na parkete
Thompson se povrijedio u šestoj utakmici protiv Toronta

Golden State će biti nekoliko mjeseci bez svog šutera

Klay Thompson uspješno operisan, poznato kada bi se mogao vratiti na parkete

S. Pašalić

Igrač Golden State Warriorsa, Klay Thompson, u utorak je uspješno operisan.

Thompson se povrijedio u šestoj utakmici finalne serije protiv Toronto Raptorsa kada je u trećoj četvrtini Danny Green napravio faul, a košarkaš Golden Statea se odmah uhvatio za koljeno nakon čega je i napustio parket.

"Iako smo optimistični u vezi sa tim da se on vrati na teren što je prije moguće, Klay i ekipa su posvećeni tome da ovaj proces traje koliko god da je neophodno", rekao je agent Klaya Thompsona Greg Lawrence.

Procjenjuje se da bi se igrač Warriorsa mogao vratiti za pet do sedam mjeseci, a ovo bi mogao biti veliki problem za ovaj tim koji je već ostao bez Kevina Duranta koji karijeru nastavlja u Brooklyn Netsima.

Inače, Thompson je prije samo nekoliko dana potpisao maksimalni ugovor vrijedan 190 miliona dolara i pokazao da i dalje želi biti dio ovog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti