Thunderi očitali lekciju Warriorsima

Sjajna igra košarkaša Oklahome

Thunderi očitali lekciju Warriorsima

Košarkaši Oklahoma City Thundera izvukli su se iz krize slabih rezultata na najbolji mogući način jer su na najtežem mogućem gostovanju u svijetu košarke porazili Golden State Warriorse sa 125:105.

Gosti već na samom startu meča nagovještavaju da će ovo biti njihovo večer jer uspijevaju da se odlijepe na 12 poena razlike tokom prve dionice. U drugom periodu igralo se većinom koš za koš i na poluvrijeme se odlazi sa prednošću gostiju od 70:57.

U trećoj četvrtini gostujući sastav odlazi na više od 20 poena prednosti i već je tada bilo jasno da povratka za Warriorse više nema. Do kraja susreta Paul George i Russell Westbrook na rutinski način uspijevaju meč privesti kraju i nanijeti Warriorsima 13-ti poraz ove sezone, odnosno treći u posljednje četiri utakmice.

Do trijumfa ih je vodio Paul George sa 38 poena, dok je Westbrook imao 34 ubačaja uz devet skokova i asistencija. Kod domaćih bolji od ostalih su bili Kevin Durant sa 33 i Steph Curry sa 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi