Rocketsi pregazili Cavalierse, Nuggetsi nanijeli novi poraz Warriorsima

NBA liga

Rocketsi pregazili Cavalierse, Nuggetsi nanijeli novi poraz Warriorsima

Košarkaši Cleveland Cavaliersa igraju veoma lošu košarku u posljednjih nekoliko sedmica, a novu blamažu pred svojim navijačima doživjeli su protiv Houston Rocketsa koji su ih pobijedili rezultatom 120:88.

Već na samom otvaranju utakmice bilo je jasno da će gostujuća ekipa dominirati. Uprkos tome što prva zvijezda raketa James Harden nije bila raspoložena, gosti su igrali sjajno i veoma brzo su se odlijepili na dvocifrenu razliku. Tokom druge četvrtine njihova prednost otišla je i na maksimalnih 26 poena razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 65:39.

Rocketsi u drugom poluvremenu nisu spuštali nogu sa gasa i brzo su otišli i na više od 30 poena prednosti. Cleveland je doživio pravu blamažu, a konačni rezultat je glasio 120:88 za goste koji su najviše išli do 35 poena razlike.

Do trijumfa ih je vodio Chris Paul sa 22 poena, 11 asistencija i osam skokova, dok je Anderson dodao jedan poen manje uz također osam skokova. Kod domaćih najefikasniji igrač je ubacio samo 12 poena, a to je bio Isiah Thomas, dok je LeBron odigrao katastrofalan meč sa samo 11 poena i uz šut iz igre tri od 10.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti novi poraz Golden State Warriorsa, ovog puta od Denver Nuggetsa u gostima sa 115:108. Domaću pobjedu su slavili i Detroit protiv Miamija, Indiana protiv Philadelphije i Minnesota protiv New Orleansa.
Prosjek gostiju, osim Houstona, popravili su Washington Wizardsi pobjedom protiv Orlando Magica, Utah Jazz koji je slavio kod San Antonio Spursa i Dallas Mavericksi protiv Sacramento Kingsa uz 15 poena legendarnog Dirka Nowitzkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi