Tijesan poraz Igokee u Češkoj

Pad u posljednoj četvrtini

Tijesan poraz Igokee u Češkoj

A. Čaušević

Igokea je upisala drugi poraz u košarkašoj Ligi prvaka i to na gostovanju kod Nymburka rezultatom 86:82.

Domaći je bio bolji rival u prve dvije dionice te je imao sigurno prednost, da bi bh. predstavnika na furiozan način odgovorio u trećoj dionici.

Igosi su treći period igre dobili rezultatom 31:18 te su u odlučujuću dionicu ušli sa minimalnom prednošću.

Ipak u ključnim momentima izabranici Dragan Bajića nisu uspjeli izdržati pa je na kraju Nymburk slavio rezultatom 86:82.

Pobjednike je sa 29 poena predvodio Harding, dok su kod Igokee odlični bili Stephensa sa 19 poena i 11 skokova te Starks sa 18 poena.

Naredni meč Igokea igra za dvije sedmice i to na gostovanju kod Galatasaraya koji zajedno sa Nymburkom dijeli prvo mjesto u grupi s omjerom 2:1. POAK i Igokea su na omjeru 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije