Igokea sigurna protiv Splita
FOTO: ABA liga

ABA liga

Igokea sigurna protiv Splita

H. Zilić

U prvom meču petog kola ABA lige, Igokea je opravdala ulogu favorita protiv Splita.

Igosi su na svom terenu u Laktašima slavili rezultatom 85:67. Gosti su dobili prvu četvrtinu sa 18:20 i to je bilo sve od njih, nastavak meča je pripao timu iz Laktaša.

Ilić sa 15 poena i četiri skoka bio je lider Igokee u ovoj utakmici, pomagao mu je Starks sa 11 poena, četiri skoka i pet asistencija.

U redovima Splita Bajo je zabio 11 poena uz četiri skoka, dok je bh. reprezentativac Sani Čampara na terenu proveo 22 minute ubacio četiri poena imao jedan skok i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea je na omjeru 3-2 i u narednom kolu igraju derbi protiv Cedevite Olimpije, dok su Splićani upisali i peti poraz ove sezone, a naredno kolo ih očekuje hrvatski derbi protiv Cibone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi