Duncana će vječno proganjati riječi koje je izgovorio kada je Tony Parker tek stigao u San Antonio

Nije mu vjerovao

Duncana će vječno proganjati riječi koje je izgovorio kada je Tony Parker tek stigao u San Antonio

Edmir Škorić

Tim Duncan nije bio uvjeren u osvajanje naslova NBA prvaka kada je u San Antonio Spurse stigao Tony Parker.

Parker je izabran kao 28. pick na draftu 2001. godine i mnogi su bili skeptični, naročito Duncan, što je kasnije Parker otkrio u svojoj biografiji.

"Najvažnije mi je bilo pokazati Greggu Popovichu i Duncanu da zaslužujem biti tamo. Bio sam svjestan da je Duncan sumnjao u mene u početku. Kad su me Spursi izabrali, rekao je: 'Ali zašto uzimamo igrača iz Evrope'. S njim ne možemo nikada biti prvaci'", napisao je Parker.

Zajedno su osvojili četiri prstena i jedna su od najuspješnijih dinastija u povijesti NBA lige. Osvojili su naslove 2003., 2005., 2007. i 2014. godine pod vodstvom Popovicha.

Francuski košarkaš rođen u Belgiji prije Spursa je igrao u Parisu, a u timu iz San Antonija proveo je 18 godina.

Top Komentari

Austinpowers
Nigdje veze nece ga nista proganjat, realnost je da je tako razmisljao u to vrijeme jer nijedan igrac iz evrope nije pravio prevagu tada, posebno ne francuz
5 0
Ibro
Nikad mirniji i pristojniji igrac od Tim Duncana nece zaigrati u NBA ligi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi