Šta se desilo s legendom? Svi ga znaju, a ne prepoznaje ga niko!

Čuveni košarkaš se značajno promijenio

Šta se desilo s legendom? Svi ga znaju, a ne prepoznaje ga niko!

Admin Čaušević

Jedan od najboljih košarkaša ikada djeluje neprepoznatljivo u odnosu na igračke dane, prvenstveno zbog upadljive promjene svog imidža. Nedavno je snimljen na jednom meču i privukao je veliku znatiželju među ljubiteljima košarke.

Ko je god pratio košarku čuo je za njega. Opravdano se smatra jednim od najboljih košarkaša ikada. Cijelu karijeru je proveo u jednom klubu te je ispisao historiju ovog sporta.

Riječ je o čuvenom centru Timu Duncanu koji je u odnosu na igračke dane značajno promijenio svoju frizuru. Dok je igrao za San Antonio Spurse bio je kratko ošišan, ali sada je ovaj 47-godišnjak pustio kikice.

Duncan koji je 1997. godine bio prvi pick NBA drafta je nedavno bio na jednom meču San Antonio Spursa i mnogim je u oko pao aktuelni izgled košarkaške legende.

Tim Duncan je svoju cijelu karijeru proveo igrajući za San Antonio Spurse

Amerikanac se od košarke oprostio prije sedam godina, jedno vrijeme je poslije toga i asistirao Greggu Popovichu na klupi, ali u posljednje vrijeme se i ne bavi ovim sportom.

Nekada sjajni centar se odlučio posvetiti borilačkim sportovima, tačnije MMA, a prije riječima njegovog trenera u oktagonu je prava zvijer i bori se poput lava.

Oglasi

Spursi su penzionisali njegov broj

"Način na koji se prilagodio u borilačke vještine je jednostavno bio fenomenalan", rekao je Jason Echols koji sa Duncanom sarađuje još od 2008. godine.

"Stvarno se može vidjeti atletizam koji postoji u njemu od ranije. Neke pokrete je mogao bolje apsorbirati i naučiti ih od prosječne osobe zbog svoje atletske građe."

"On je životinja. On je potpuno drugačiji od onog kakav je bio na parketu. Nevjerovatno je gledati ga", dodao je Duncanov trener.

Tokom svoje karijere Duncan je sa Spursima osvojio čak pet NBA prstenova, a tri puta je bio MVP finalna play-offa, dok je na All Star mečevima nastupio 15 puta. Brojni statistički pokazatelji govore je Amerikanac jedan od najboljih igrača ikada.

U znak poštovanja šta je sve uradio za Spurse franšiza iz Teksasa je odlučila umirovi njegov broj 21 koji mu je bio i zaštitni znak kad je igrao.

Top Komentari

DDG
Pustio kikice???!!! Ahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi