Timberwolvesi smanjili na 2:1, Ricky Rubio sredio Oklahomu

Play-off NBA lige

Timberwolvesi smanjili na 2:1, Ricky Rubio sredio Oklahomu

E. Škorić

Minnesota je sinoć smanjila u četvrtfinalnoj seriji doigravanja na Zapadu protiv Houstona na 2:1, dok je Utah povela protiv Oklahome Thunder Cityja sa istim rezultatom.

Minnesota Timberwolvesi su sa 121:105 savladali Houston Rocketse, što im je prva pobjeda nakon dva poraza u četvrtfinalu.

James Harden je bio nedovoljan ovaj put Rocketsima sa 29 poena i sa po sedam skokova i asistencija, dok su u domaćem timu raspoloženi bili i Butler sa 28 poena i sedam skokova, ali i Teague sa 23 poena i osam asistencija, Wiggins sa 20 poena, Towns je ubacio 18 uz čak 16 skokova.

Domaći parket i publiku iskoristila je i ekipa Utah Jazza, koja je povela sa 2:1 protiv Oklahome uz napravljen brejk u prvom meču ove serije.

Jazzeri su slavili sa 115:102, iako su u jednom trenutku u drugoj četvrtini jurili dvocifreni zaostatak.

Rikcky Rubio je daleko najzaslužniji za pobjedu domaćina, pošto je ostvario triple-double učinak (26p, 10a, 11s), Mitchell je ubacio 22 poena uz 11 skokova, Ingles 21 poen, Gobert je imao 18 + 12... Kod Oklahome Paul George je završio meč s 23 poena, Anthony i Westbrook su ubacili po 14, s tim da je ovaj potonji imao i 11 skokova uz devet asistencija. Dvocifren je još bio Felton s također 14 poena, koliko je u domaćem timu ubacio Favors.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi