Sedam NBA timova sa historijskim dresovima u novoj sezoni

Odabrali stare garniture

Sedam NBA timova sa historijskim dresovima u novoj sezoni

M. Šljivak

Sedam NBA klubova u narednoj sezoni će igrati u dresovima koje su koristili godinama, pa čak i nekoliko decenija ranije.

Proizvođač sportske opreme Nike spremio je dresove identične onima koje su klubovi nosili u prošlosti, a za povratak u historiju se odlučilo sedam ekipa.

Tako će se u starim dresovima od naredne sezone igrati Hawksi, Hornetsi, Warriorsi, Pacersi, Timberwolvesi, Magic i Jazz.

Za razliku od ove sezone nova timovi koji su se odlučili na igranje u historijskim dresovima su Utah, Orlando i Minnesota i svako se odlučio za period u kojem su bilježili sjajne rezultate.

Orlando Magic će se pojaviti u dresovima koje su koristili u 90-im godinama prošlog stoljeća, Minnesota se odlučila za dresova sa početka ovog stoljeća, dok će Utah igrati u dresovima koje su koristili u periodu između 1984. i 1986. godine.

I ove sezone je nekoliko ekipa koristilo dresove iz prošlosti i takva opcija je dobro prihvaćena kod publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi