Timberwolvesi slave play off: Denveru nedovoljan sjajni Nikola Jokić

Direktan okršaj

Timberwolvesi slave play off: Denveru nedovoljan sjajni Nikola Jokić

Košarkaši Minnesota Timberwolvesa plasirali su se u play off NBA lige nakon što su u noći sa srijede na četvrtak u domaćoj dvorani pobijedili direktnog konkurenta za osmu poziciju na Zapadu Denver Nuggetse i to tek nakon produžetka rezultatom 112:106.

Bio je ovo direktan okršaj za doigravanje i borba do posljednje kapi znoja, ali na kraju su Timberwolvesi u odlučujućim trenucima uspjeli da sačuvaju fenomalnog Nikolu Jokića i to je bio ključ njihove pobjede.

Domaći su odigrali bolje prvo poluvrijeme i imali su prednost od osam poena razlike (62:54), da bi početkom treće dionice otišli na dvocifrenu prednost. Ipak, gosti se brzo vraćaju u meč i već za nekoliko minuta dolaze na samo minus jedan. Blagu prednost Timberwolvesi su imali tokom većeg dijela četvrte četvrtine, ali Nuggetsi ipak uspjevaju da izbore produžetak jer je regularni dio meča završen rezultatom 101:101.

Domaći su u produžetku sjajno čuvali Nikolu Jokića koji nije uspio da postigne niti jedan poen i na kraju su slavili pobjedu od 112:106 koja ih je odvela u play off. Oni će tamo u prvom kolu igrati protiv najbolje ekipe u ligi Houston Rocketsa koji su regularni dio sezone završili sa omjerom 65:17.

Domaće je do trijumfa vodio Butler koji je ubacio 31 poen te je imao po pet skokova i asistencija, dok je za goste Nikola Jokić ubacio čak 35 poena uz deset skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti