"To što si pogodio pobjednički šut ne znači da mi možeš govoriti šta da radim"
Očekivanja od Jusufa Nurkića su bila ogromna nakon što je odradio fantastičnu sezonu. Međutim, težak lom noge je spriječio njegov nastup u doigravanju (Foto: Instagram)

Lillard izuzetno cijeni Jusufa Nurkića

"To što si pogodio pobjednički šut ne znači da mi možeš govoriti šta da radim"

M. Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić velika je zvijezda u Portlandu.

Centar Trail Blazersa je 'kupio' sve svojom velikom borbenošću na parketu, ali nažalost njegova sezona je zbog loma noge završila prerano.

Nurkić međutim koristi svaku šansu kako bi dao veliku podršku saigračima. Tako se pojavio u dvorani u petoj utakmici serije protiv Oklahoma City Thundera, a njegov dolazak je oduševio sve.

"Bio sam u krevetu i pokušao gledati utakmicu. Pred kraj treće dionice, rekao sam je.. ga, ovo su moji prijatelji, idemo tamo. Znao sam da ćemo dobiti utakmicu ako se pojavim, nisam sumnjao", rekao je Nurkić i izazvao je oduševljenje u dvorani.

Uspjeli su Trail Blazersi preokrenuti minus 15 za osam minuta igre, a došli su do pobjede zahvaljujući trojki koju je pogodio Damian Lillard sa zvukom sirene.

Lillard je nakon svega itekako hvalio Nurkića i ono što radi za ostatak ekipe.

"To je bio tipični Nurkić. On je 'trash talker', pričalica. U svlačionici sam mu dodao štake, a on je bio kao. To što si pogodio pobjednički šut ne znači da mi možeš govoriti šta da radim. Pomislio sam, moja greška, moja greška. Nisam drugo ništa ni očekivao od pričalice", istakao je nasmijani Lillard.

Pored toga što je stigao na utakmicu Nurkić je pažnju privukao i majicom koja je oduševila apsolutno sve. Na njoj je bila provokacija za Westbrooka koja je zaista fantastična i kojom ga je još jednom nazvao "ciglarom" zbog velikih promašaja koje je imao.

Poznato je kako je Nurkić u lošim odnosima sa zvijezdom Oklahome Cityja Thundera Russellom Westbrookom. Često su na parketu bili u sukobima, a tokom sezone je bila i jedna velika svađa.

Kada su Westbrooka nakon jedne od utakmica Portlanda i OKC-a pitali o prepucavanjima sa Nurkićem, on je poručio: "Neću pričati o tom klovnu", da bi mu bh. centar preko društvenih mreža poručio: "Zašto ne Westbrick (brick - cigla)?"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi