Tomas pojačao ekipu Zaboka

Zanimljivo u hrvatskom prvoligašu

Tomas pojačao ekipu Zaboka

E. Dindić

Košarkaški klub Zabok dobio je veliko pojačanje za iduću sezonu. Marko Tomas dojučerašnji član Cibone pojačao je redove ovog hrvatskog prvoligaša.

U Prvoj ligi Hrvatske za Cibonu je odigrao 24 susreta, te je bio na prosjeku od 11,3 poena 3 skoka i 2,4 asistencije. Svojim igrama pomogao je popularnim Vukovima da se plasiraju u finale prvenstva Hrvatske. Odigrao je također 21 utakmicu u ABA ligi za Cibonu gdje je bio na prosjeku od 11,6 poena 3 skoka i 3,3 asistencije.

Član je seniorske reprezentacije Hrvatske od 2004. godine.

Osim za Cibonu u svojoj karijeri još je igrao za Zagreb, Cedevitu (Hrvatska), Real Madrid, Fuenlabrada (Španija), Fenerbahče i TED Ankara (Turska).

Svakako zanimljiv podatak je da je trener prve ekipe Zaboka Markov brat Ivan, pa će tako braća Tomas se naći u novoj sezoni u različitim ulogama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi